Kakastaréj-kakastöke pörkölt
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 kg taréj
- 1 kg here
- 50 dkg vöröshagyma
- 3 evőkanál zsír
- só
- mokkáskanálnyi őrölt bors
- egy fej fokhagyma
- 3 csapott evőkanál őrölt paprika
- 1 kávéskanál köménymag
- 4 db zöldpaprika
- 1 csöves erős paprika (ízlés szerint)
Elkészítés
A taréjt és a herét megtisztítjuk, megmossuk. A hagyma felét a zsíron megdinszteljük. Tűzről levéve a taréjt a maradék nyers hagymával beletesszük. (A herét a piros őrölt paprikával csak fél főztjénél tesszük bele.) Közben az őrölt paprika kivételével minden más hozzávalót beleteszünk, ízlés szerint fűszerezve. Ha tehetjük így hagyjuk pácolódni pár órát. Főzéshez annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Főzzük. A közben elforrt levet pótoljuk. Főtt krumplival, vagy nokedlivel tálaljuk.
Megjegyzés
Lehet a taréjt és a herét külön-külön is főzni.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.